Листковий салат з сиром, буряком та морквою
Уявити святковий стіл без салату неможливо. Кожна господиня має свої секрети в приготуванні улюблених салатів, але, щоразу, хочеться здивувати чимось оригінальним і дуже смачним. Ще більше недорогих та легких салатів дивіться тут https://violli.kiev.ua/legki-ta-nedorogi-salati-recepti-prosti/.
Інгредієнти
- буряк відварений – 2 шт. (300 г)
- морква – 2 шт. (300 г)
- сир – 150 г
- родзинки – 50 – 70 г
- волоський горіх – 100 г
- часник – 2 зубчик
- сіль – 2 щіпки
- чорний мелений перець
- майонез
Приготування
Відваріть буряк та моркву (моркву можна не відварювати, а використовувати і у сирому вигляді).
Залийте родзинки окропом на 10 хвилин. Далі воду злити та обсушити родзинки паперовим рушником.
Волоські горіхи очистити від шкаралупи і подрібнити ножем.
Натерти моркву на тертці (середня або велика), додати щіпку солі, родзинки та трохи майонезу. Перемішати.
Натерти на велику тертку сир, додати пропущений через прес часник і трохи майонезу. Перемішати.
Буряк натерти на тертці (велика або середня), додати щіпку солі, чорний мелений перець, подрібнені горіхи та трохи майонезу. Перемішати.
Складання салату
Викласти в роз’ємну форму (16 см) салат шарами: морквяний шар, сирний шар та буряковий.
Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник приблизно на 1 годину.
Прикрасити верх салату на власний розсуд.
Наприклад, для прикраси можна верхній шар салату посипати рубаним волоським горіхом і додати в центр пару гілочок зелені (петрушки).