Листковий салат з сиром, буряком та морквою

0
Листковий салат з сиром, буряком та морквою

Уявити святковий стіл без салату неможливо. Кожна господиня має свої секрети в приготуванні улюблених салатів, але, щоразу, хочеться здивувати чимось оригінальним і дуже смачним. Ще більше недорогих та легких салатів дивіться тут https://violli.kiev.ua/legki-ta-nedorogi-salati-recepti-prosti/.

Інгредієнти

  • буряк відварений – 2 шт. (300 г)
  • морква – 2 шт. (300 г)
  • сир – 150 г
  • родзинки – 50 – 70 г
  • волоський горіх – 100 г
  • часник – 2 зубчик
  • сіль – 2 щіпки
  • чорний мелений перець
  • майонез

Листковий салат з сиром, буряком та морквою

Приготування

Відваріть буряк та моркву (моркву можна не відварювати, а використовувати і у сирому вигляді).

Залийте родзинки окропом на 10 хвилин. Далі воду злити та обсушити родзинки паперовим рушником.

Волоські горіхи очистити від шкаралупи і подрібнити ножем.

Натерти моркву на тертці (середня або велика), додати щіпку солі, родзинки та трохи майонезу. Перемішати.

Натерти на велику тертку сир, додати пропущений через прес часник і трохи майонезу. Перемішати.

Буряк натерти на тертці (велика або середня), додати щіпку солі, чорний мелений перець, подрібнені горіхи та трохи майонезу. Перемішати.

Складання салату

Викласти в роз’ємну форму (16 см) салат шарами: морквяний шар, сирний шар та буряковий.

Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник приблизно на 1 годину.

Прикрасити верх салату на власний розсуд.

Наприклад, для прикраси можна верхній шар салату посипати рубаним волоським горіхом і додати в центр пару гілочок зелені (петрушки).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *